Vlasnik preduzeća „Metalopromet“ u Kuli Veselin Eraković dobio je priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ u kategoriji najbolji privrednik zapadno bačkog okruga. Priznanje je dodeljeno u sklopu projekta „Put ka vrhu“ koji u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine i Regionalnom privrednom komorom Sombor, realizuje „Media Invent“ i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada.

– „Metalopromet“ je za 11 meseci ove godine ostvario prihod od prodaje vrednosti oko 2,383 mlrd dinara što je za 22% veći rezultat nego u 2011. godini, a do kraja godine rezultat prihoda od prodaje će premašiti 30% vrednosti ostvarene u 2011. godini – naveo je za naš portal Zoran Dimić, direktor „Metalpromet“-a.

Kako kaže Dimić, ambiciozni ovogodišnji investicioni plan u novu opremu sa ciljem proširenja usluga u oblasti metalurških proizvoda i povećanja preradnih kapaciteta i pored veoma teških ekonomskih uslova poslovanja je doprineo ovako dobrom poslovnom rezultatu, a završetak investicionog plana i puštanje nove mašine za sečenje čeličnog otpada se očekuje u decembru.

– Time će investicioni plan za ovu godinu biti u potpunosti ostvaren i sa novim mašinama „Metalopromet“ u 2013. godinu ulazi sa puno optimizma i sa planom da se trend rasta poslovanja iz 2012. godine zadrži – kaže Dimić.

Ponedeljak, 10. 12. 2012. | 20:07 | Izvor: eKapija